Het weer: einde hittegolf!

De hittegolf loopt op zijn einde. Na de doortocht van een storing stroomt op woensdag koelere lucht over onze streken en wordt 25 graden net niet meer gehaald. De koelere lucht zet zich de volgende dagen verder, waarbij het kwik nog meer achteruit gaat. Op het einde van de week kan gestoorde lucht onze regio bereiken en nemen de neerslagkansen toe.
Vanavond en vannacht kan er wel een drupje regen vallen.
Morgen stroomt koelere lucht over onze streken, waarbij het kwik stagneert op 23 of 24 graden. Het is wel droog en de zon komt geregeld tevoorschijn, al zijn er ook wolken. De zuidwestenwind wordt matig.
Donderdag staat een droge dag op het programma met een wisselende bewolking. Het wordt echter nog een graadje koeler bij 23 graden en de zuidwestenwind waait matig.
Vrijdag liggen de maxima opnieuw rond een 23 graden. De zon maakt steeds meer plaats voor wolken en naarmate de dag vordert neemt de kans op een bui of tijdelijk wat regen toe.
Tijdens het weekend bereikt gestoorde lucht de regio. Er volgt een aantal buien en tijdelijk kan het regenen. Bovendien is er kans op onweer en het wordt vrij winderig. Het kwik komt nog maar met moeite boven 20 graden uit. Ook de dagen nadien is er niet dadelijk verandering, behoudens eens een droge dag, blijven de neerslagkansen vrij hoog. (Michel Nulens - Meteoservices)
11215