Het weer: eerst sneeuw, nadien zachter

Het weer: eerst sneeuw, nadien zachter

Een storing schuift over onze streken en brengt wat sneeuw met zich mee. Er wordt een sneeuwlaag van 1 tot 3 cm verwacht. Na de storing schuift wat mildere lucht over onze streken en wordt het wat minder koud, al is er nog wel kans op vorst. Overdag komt het kwik evenwel hoger uit.
Vandaag maakt de zon stilaan plaats voor toenemende wolken. Later in de namiddag komt er lichte sneeuwval opzetten. Er kan tussen 1 en 3 cm sneeuw vallen. Het kwik bereikt gemiddeld 4 graden.
Morgen domineren wolken het weerbeeld en vooral in de ochtend kan er wat lichte regen of motregen vallen, eventueel vergezeld van een sneeuwvlokje. Nadien blijft het meestal droog, maar bewolkt. De maxima liggen rond 5 graden.
Zondag is het regenachtig in de ochtend. Het wordt nadien droger met enkele opklaringen, maar later kunnen er enkele buien tot ontwikkeling komen. Er staat behoorlijk wat wind en de maxima liggen rond 6 graden.
Maandag zijn er opklaringen, maar er komen ook enkele stapelwolken voor. Een enkele verdwaalde winterse bui is mogelijk, maar meestal blijft het droog. De maxima liggen rond 5 graden.
Dinsdag kan de zon geregeld tevoorschijn komen en het blijft droog. Na een koude start met lichte vorst, klimt het kwik tot een graad of 6.
De volgende dagen wordt het wat zachter bij maxima rond 8 of 9 graden. Het is echter wisselvallig met geregeld wat regen of enkele buien. Tussendoor is het wel wat droger met ook wat zon. (Michel Nulens - Meteoservices)39049