Het weer: een dipje vandaag

Een storing is tijdelijk verantwoordelijk voor meer wolken. Nadien stijgt de luchtdruk opnieuw en staat de zon weer op het programma. Halfweg de werkweek slaat het weer om en wordt het wisselvallig.
Vandaag domineren wolken, maar het is overwegend droog bij een graad of 12 en de wind is meestal zwak.
Morgen kan er in de ochtend een drupje regen vallen, maar het is al vlug droog en de zon komt nadien tevoorschijn. De namiddag verloopt vrij zonnig en het kwik klimt tot 14 graden.
Maandag is het koud in de ochtend en het vriest licht. Nadien kan de zon het kwik richting 13 graden duwen. Er komen slechts enkele wolken voor.
Dinsdag zijn er flinke zonnige perioden en het wordt aangenaam in de namiddag bij maxima rond 16 graden. De ochtend start echter koud.
Woensdag maakt de zon stilaan plaats voor toenemende wolken vanuit het westen. In de avond kunnen er regendruppels verschijnen. Het is zacht bij 16 graden.
De tweede helft van de week verloopt zacht, maar de neerslagkansen nemen toe. Het weer gaat een beetje op en af met dan eens regen en dan weer de zon. Ook de wind neemt in kracht toe.(Michel Nulens - Meteoservices)
7197