Het weer: droog tot volgende week

Anticyclonale invloeden vertalen zich in een stralende zon, maar koude nachten. Een zwakke storing kan op zaterdag over onze streken schuiven, maar de neerslagkansen zijn erg laag. Nadien brengt een volgend hogedrukgebied opnieuw standvastig, droog en zonnig weer. Vanaf woensdag daalt de luchtdruk en lijkt een wisselvallige periode op komst.
Vandaag verloopt de namiddag stralend zonnig en het kwik klimt naar gemiddeld 9 of 10 graden. De noordoostenwind voelt evenwel fris aan.
Morgen is het zonnig in de ochtend, maar vanuit het noorden komt er gestaag meer bewolking opzetten. Later wordt het zwaar bewolkt, al blijft het overwegend droog. De maxima liggen rond 6 graden.
Zondag is het wisselend bewolkt in de ochtend, met kans op hier en daar nevel of mist. De bewolking breekt in de loop van de dag steeds verder open en vooral na de middag kan de zon opnieuw flink tevoorschijn komen. Maxima rond 5 of 6 graden.
Maandag stijgt de luchtdruk verder, waarbij de zon van de ochtend tot de avond het weerbeeld kan bepalen. Na een koude ochtend met vorst, komen de maxima uit op 6 graden.
Dinsdag wordt een stralend zonnige dag met nauwelijks wolken. De wind kiest voor een zuidelijke sector, waardoor er wat zachtere lucht wordt aangevoerd. De maxima komen uit op een graad of 9.
Woensdag maken opklaringen plaats voor toenemende wolken, later op de dag gevolgd door regen vanuit het westen.
De tweede helft van de week verloopt vrij wisselvallig met geregeld wolkenvelden en af en toe enkele buien of wat regen. De temperatuu. (Michel Nulens - Meteoservices) 7036