Het weer: drogere periode

Na de doortocht van een storing tijdens het weekend, zorgen drukstijgingen voor rustig en overwegend droog herfstweer. De zon kan tevoorschijn komen en de maxima liggen rond de normale waarden. Dinsdag en woensdag zorgt een zwakke storing voor meer bewolking, maar vanaf donderdag is er opnieuw meer zon.  
Morgen wordt een sombere dag met veel wolken en perioden met lichte regen wisselen af met drogere perioden. Na de middag kunnen de drogere perioden wat langer duren en mogelijk is het zelfs enkele uren droog, alvorens het opnieuw begint te regenen. Maxima rond 12 graden.  
Zondag na het opruimen van enkele mistbanken, wisselen wolken en zon elkaar af. Het blijft overwegend droog en de maxima komen uit op gemiddeld 10 graden. Er staat weinig wind.  
Maandag zijn er zonnige perioden, al komen er ook enkele wolken voor. Het blijft droog en na een koude start kan het kwik klimmen tot 10 graden.  
Dinsdag zorgt een zwakke storing tijdelijk voor veel bewolking. Een drupje motregen is niet uitgesloten, al is het meestal droog. De maxima liggen rond 11 graden. Na de middag zijn er enkele opklaringen vanuit het zuiden.  
Woensdag lijken wolken enige tijd te domineren, maar de kans op neerslag is klein. Later zijn er enkele opklaringen bij 12 graden.  
Het einde van de week en ook het volgende weekend zorgen drukstijgingen voor rustig en droog herfstweer. De huidige weerkaarten voorzien behoorlijk wat zon, maar dat zal de volgende dagen nog moeten bevestigd worden. De nachten worden wel wat kouder, maar de maxima liggen meestal rond 12 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)   11815