Het weer: droger en warmer

Een wig van hoge druk schuift vanuit het noordwesten over onze streken en doet de buienlijn sterk afnemen. De volgende dagen verlopen droog met steeds meer zon en hogere temperaturen. In de tweede helft van de week nemen de neerslagkansen echter opnieuw toe.
Vandaag zijn er zonnige perioden, maar ook stapelwolken. Er blijven nog enkele buien mogelijk, maar die nemen gestaag af. De maxima liggen rond 18 of 19 graden.
Morgen wisselen zonnige perioden en opklaringen elkaar af. Na de middag is er wat meer bewolking, maar op een enkele bui na, is het meestal droog. Maxima rond 19 graden.
Zondag wisselen opklaringen en wolken elkaar af. Tijdelijk kunnen de wolken domineren, maar het blijft droog. De maxima liggen rond 20 of 21 graden.
Maandag is de zon geregeld aanwezig in het weerbeeld. Dat heeft uiteraard zijn invloed op het kwik, dat in de namiddag kan oplopen tot gemiddeld 22 graden.
Dinsdag is het bij momenten helder weer. De zon heeft dan de bovenhand. Tegen de avond neemt de bewolking toe. Het wordt aangenaam bij maxima rond 25 graden. In de nacht gaat het regenen.
Woensdag valt er in de vroege ochtend regen, maar nadien klaart het op en is er ruimte voor de zon. In de latere namiddag is er opnieuw kans op regen. Maxima rond 24 graden.
Donderdag kan er opnieuw in de namiddag regen vallen, maar de dagen nadien lijken opnieuw overwegend droog te verlopen. Het kwik komt dan op een zomerse 24 of 25 graden uit.(Michel Nulens - Meteoservices)
7986