Het weer: droge en zachte periode

Een hogedrukgebied bouwt op over onze streken en zorgt voor rustig en droog najaarsweer. Soms kunnen zwakke storingen over onze regio schuiven en zorgen voor meer bewolking, neerslag wordt er de volgende dagen echter niet verwacht.
Vandaag is er kans op mist in de ochtend, maar nadien kan de zon doorbreken. Na de middag schuift een verzwakte storing over onze streken en is er veel bewolking. Het blijft echter droog en het wordt aangenaam warm bij maxima rond 21 graden.
Morgen zijn er veel wolken in de ochtend en opnieuw is er kans op mist. Later is er ruimte voor wat zon. Het blijft droog en de temperaturen komen uit op 19 graden.
Dinsdag is er flink wat zon en dat heeft zijn invloed op het kwik. De middagtemperaturen komen uit op 21 graden.
Woensdag wordt het aangenaam warm bij 22 graden. Er is veel zon, maar in de namiddag komt er meer bewolking opzetten. In de avond wordt het betrokken en wat lichte regendruppels zijn mogelijk.
Donderdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Bij momenten is het zwaar bewolkt, maar de kans op neerslag is eerder klein. De maxima liggen rond 19 graden.
Vrijdag wordt warme lucht vanuit het zuiden aangevoerd. Het kwik kan oplopen tot 20 graden. In de namiddag is er echter kans op onweer.
Tijdens het weekend en de dagen nadien wordt het wisselvallig met grotere neerslagkansen. De temperatuur gaat ook stelselmatig omlaag en er komt wat meer wind opzetten. De herfst vindt terug zijn weg naar onze regio. (Michel Nulens - Meteoservices) 14092