Het weer: De lente is daar!

Dankzij het opbouwen van een hogedrukgebied wordt de volgende dagen een forse weersverbetering verwacht. De weermodellen zijn zelfs bijzonder optimistisch met hoge temperaturen en veel zon. Echter eerst krijgen we nog wat regen te verwerken.
Morgen domineren wolken het weerbeeld en periodiek valt er lichte regen. Het is somber en kil bij maxima rond 10 graden. Na de middag wordt het evenwel droger en later is er ook wat zon.
Zondag is er ruimte voor de zon en de wolken zijn beduidend in de minderheid. Na een koude start met lichte vorst kan het kwik oplopen tot 11 graden. Er staat bovendien weinig wind.
Maandag zijn er flinke zonnige perioden en de maxima liggen rond 12 graden. In de ochtend kan het wel licht vriezen.
Dinsdag is de zon geregeld van de partij, al zijn er ook enkele wolkenvelden. Het wordt weer wat warmer bij maxima rond 14 graden.
De volgende dagen is er steeds meer zon en het kwik kan een stuk hoger uitkomen. Op het einde van de week beloven de weerkaarten maxima die dicht bij 20 graden uitkomen. Hopelijk kan deze trend de volgende dagen bevestigd worden. (Michel Nulens – Meteoservices)20033