Het weer: aanhoudend zacht

De doortocht van een secundair koud front ging vrijdag gepaard met veel klank en lichtspel en vooral zware windstoten. Deze onweersbuien konden ontstaan door de erg zachte lucht voor het front. Deze zachte lucht blijft ook de volgende dagen nog aanwezig in onze streken. Sterker nog, het kan zelfs nog wat warmer worden. Pas tegen het volgende weekend lijkt dan toch wat koelere lucht naar onze regio door te schuiven, zonder evenwel reeds van winter te spreken.
Vandaag is het droog in de ochtend met enkele opklaringen. Wolken nemen echter al vlug toe en tegen de middag valt er af en toe wat lichte regen of motregen. Maxima rond 11 graden en een matige wind.
Zondag liggen de maxima rond 9 graden. Voor de middag is vrij veel bewolking met kans op een drupje regen. Na de middag zijn er opklaringen en is er ruimte voor de zon.
Maandag schuift een storing over onze streken met veel wolken en lichte regen. Nadien blijven de wolken dominant, maar volgt ook erg zachte lucht. Het kwik klimt tot 14 graden. In de avond en nacht volgt er meer regen. Het gaat vrij hard waaien.
Dinsdag maken opklaringen in de namiddag plaats voor meer wolken, waaruit af en toe een bui kan vallen. Het kwik bereikt 13 graden en de wind is matig.
Woensdag wordt het opnieuw bijzonder zacht bij 13 graden. Wolken domineren echter en soms kan er een drupje regen vallen.
Ook de tweede helft van de week verloopt zacht bij maxima rond 10 graden en geregeld staan regen en wind op het programma. Na het weekend gaat het kwik wat achteruit en liggen de maxima rond 7 graden. Het blijft echter nog wisselvallig met veel wolken en af en toe wat regen of enkele buien en soms veel wind.(Michel Nulens - Meteoservices)
14971