Grote merken staan klaar voor de Belcar

Grote merken staan klaar voor de Belcar

Vandaag is er al volop getraind op Circuit Zolder voor het komende weekend, tijdens het New Race Festival wordt de start van het nationale uithoudingskampioenschap de blikvanger. Het seizoen 2024 telt zes races en de opener is er een van 125 minuten, met start zondag om 14 uur. De strijd vooraan is er een tussen Audi, Porsche en Lamborghini, maar ook in de andere klassen zal er stevig geknokt worden. De regerende kampioenen komen uit Hasselt, met PK Carsport en zij zetten in op de Audi R8 GT2, de wagen die aan zijn derde seizoen toe is. Veteraan Bert Longin neemt zoon Stienes en Peter Guelinckx mee in de Audi. Maar hij weet dat de concurrentie van Lamborghini en Porsche sterk zal in in de klasse GTA. 

Teams als Belgium Racing, Q1 Trackracing, MM Racing en Roos Motorsport doen het met één of meerdere exemplaren van de Porsche 992 GT3 Cup, de Lamborghini zien we dan weer in de kleuren van Russell Racing by PK Carsport. Porsche doet het ook in de klasse GTB, maar dan met BMW als belangrijkste uitdager en dan is het onder meer uitkijken naar Tip Top by NGT in het kamp van de nieuwe Porsche Cayman GT4 RS en TCL Motorsport verdedigt de kleuren van BMW, met de BMW M4 GT4.

Een mooie strijd mogen we ook verwachten in de klasse TA met drie constructeurs: Audi, BMW en Cupra. In het Beierse kamp vinden we Alnimax Racing en JDK by G&A Racing, terwijl Ingolstadt door Vp-Racing en M&D Racing vertegenwoordigd is. De Spaanse uitdager en regerende kampioen vinden we dan weer in de kleuren van GTE Racing met de snelle Cupra. BMW is de hofleverancier voor de klasse TB, met JJ Motorsport, IR pwrd by GRT en VDW Motorsport, terwijl Kuepper Racing en IC MOTORSPORT by Car Care Peeters in de klasse TC voor BMW opteert en Buga-Auto/Glow/Mstc het met Abarth doet.
Zondag om 16.05 uur weten we wie bij de start van het seizoen de beste papieren heeft. (foto Dirk Dekens)80969