Het weer in Heusden-Zolder

Grijs en mistig

Na de doortocht van een zwakke storing, vooral gekenmerkt met wolkenvelden, overheerst hoge luchtdruk opnieuw het weerbeeld en zijn er opklaringen. De volgende dagen blijft een krachtig hogedrukgebied in de buurt van het ons land. Het is rustig en eerder koud weer met een grote kans op nevel en mist. De zon zal niet overal kunnen doorbreken en lokaal blijft het mistig en grijs.

Woensdag (12/01) bevindt zich een zwakke storing over onze streken met nevelige condities en lokaal wat motregen. Er zijn echter ook droge perioden. Pas naar de avond toe zijn er enkele opklaringen mogelijk. De maxima liggen rond slechts 3 graden en er is nauwelijks wind. 

Donderdag (13/01) is het de vraag of de zon de nevel, mist en lage wolken krijgt opgeruimd. Het ziet er naar uit dat het overwegend grijs blijft met lage maxima van slechts een graad of 3. 

Vrijdag (14/01) lijkt opnieuw nevel, mist en lage bewolking te domineren. Bij weinig wind stagneert het kwik op een graad of 3. 

Het weekend verloopt droog en de kans op wat zon is vooral op zaterdag groter. Het wordt dan ook wat zachter bij 6 graden. Zondag is er opnieuw meer bewolking. Na het weekend is er opnieuw een hogedrukgebied dat het weerbeeld domineert. De kans op nevel en mist blijft echter groot.Michel Nulens – Weerblog71885