Fietsen op trage wegen: Ooms, Schutters en Ratten

Fietsen op trage wegen: Ooms, Schutters en Ratten

De Fietsersbond brengt maandelijks een aantal trage wegen een beeld. Deze keer staan drie mini-trage wegen in de kijker. Ze zijn allemaal maximaal 100 meter lang en hebben één ding gemeen: ze liggen vlak bij een school. Het Oomspad in Bolderberg is gelegen recht tegenover de Vrije Basisschool Bolderberg, tussen de Kluisstraat en Pastoor Oomshof. Dit biedt een veiligere route voor leerlingen die richting Zolder moeten.

Schutterspad

Bij de Daltonschool in Zolder-Centrum ligt de tweede trage weg, Schutterspad, die Het Bergske verbindt met Schuttershof. Schuttershof is een fietsstraat en biedt een veiliger alternatief voor fietsers die de gevaarlijke fietsstraat in de Inakker willen vermijden.

Rattenpaadje

De derde trage weg in Berkenbos bevindt zich vlakbij het SFC in de Halstraat, het Rattenpaadje. Deze weg sluit aan op de Grauwzustersstraat en wordt veelvuldig gebruikt door leerlingen van het SFC. Het fietspad in de Grauwzustersstraat dat het SFC met de trage weg verbindt vereist verbetering. Het pad is deels overwoekerd met gras en beschadigd door vrachtwagens.
Alle info vind je hier.80951