Expo met 20 gigantische bieretiketten in MuzeCafé

Expo met 20 gigantische bieretiketten in MuzeCafé

Vanaf vandaag kan je in de mezzanine van het MuzeCafé een tentoonstelling van gigantische bieretiketten gaan bekijken. Met deze expo van The Beer Experience is de aanloop ingezet naar het gelijknamige bierfestival op 19 en 20 maart. In de galerij van het café hangen 20 bieretiketten, ze zijn uitvergroot, uitgelicht, uitgelegd en uitgestald. Voor één keer dus leesbaar zonder bril. De etiketten vertegenwoordigen 20 van de meer dan 140 bieren op het festival. De expo kwam tot stand met steun van partner DSSV-Transpo Daniëls uit Heusden-Zolder.

Blikvangers

Ter illustratie hieronder enkele blikvangers. Er is de Hopnytized Milkshake IPA van brouwerij Enigma van Heusdenaar Mark Veugelers, gekend om zijn bijzondere bieren en kleurrijke fantasievolle etiketten. De ruitjes op Remi van brouwerij De Bock verwijzen naar de schoenen - All Stars - die de grootvader van brouwer Pieter De Bock zijn hele leven lang droeg, er waren in die tijd immers weinig schoenen van maat ... 50 te vinden. Op Triporteur Full Moon 12 van de B.O.M. Brewery gaat de duivel helemaal uit zijn dak. Hij jaagt een valse pater schrik aan die op zijn beurt niet van de engeltjes kan blijven. Er zitten verwijzingen in naar de films ET en The Texas Chainsaw Massacre. Alle etiketten zijn te koop via de QR-code die eronder hangt.

De expo is geopend in aanwezigheid van burgemeester Mario Borremans, op de foto met Wendy Francken (Vlario) en Judith Daniëls (DSSV). De bieretikettententoonstelling kan bezocht worden tot en met 20 maart, tijdens de openingsuren van het MuzeCafé. Alle info, ook over het bierfestival, vind je op de website.72241