Het weer in Heusden-Zolder

Erg zacht, maar niet droog

Zachte luchtstromingen in de onderste lagen van de atmosfeer, laat het kwik erg hoog uitkomen. Een storing schuift echter over onze streken en is onstabiel van opbouw. Daarbij komen buien tot stand en is een donderslag mogelijk. Pas later op zondag verlaat deze storing onze streken. Daarna bouwt een hogedrukgebied op vanuit het zuidwesten en wordt de atmosfeer stabieler. Het blijft dan ook droog. Het droge weer is echter van korte duur.

Zaterdag (18/03) is het vrij zonnig in de ochtend en droog. Vanuit het zuiden nemen de wolken echter gestaag toe en reeds voor de middag kan er hier en daar een bui tot stand komen. Na de middag worden de buien talrijker. Er zijn enkele stevige buien mogelijk, die kunnen vergezeld worden van een donderslag. Bij een tot matig aanspannende zuidenwind, liggen de maxima rond gemiddeld 16 graden. 

Zondag (19/03) is het vaak bewolkt met periodiek regen of buien. Tussendoor zijn er echter ook wel droger perioden met soms wat zon. In de tweede helft van de namiddag nemen de buien sterk in aantal af en tegen de avond wordt het geheel droog. Er is dan ook wat meer ruimte voor de zon. De zwakke tot matige wind ruimt verder naar het westen. De maxima komen uit op 12 of 13 graden.

Maandag (20/03) bouwt een hogedrukgebied vanuit Frankrijk op over onze streken. Het blijft meestal droog en er is ruimte voor wat zon, al zijn er ook behoorlijk wat wolkenvelden. Bij weinig wind bereikt het kwik een graad of 13. 

Dinsdag (21/03) trekt een storing over onze streken met tijdelijk veel wolken en tijdelijk kans op wat regen. Daarna volgen er opklaringen. Maxima rond 14 graden en een matige zuidwestenwind.

De dagen daarna blijft het vrij zacht, maar het wordt erg wisselvallig met geregeld regen en buien.


Michel Nulens – Buienradar76990