De Week van de Waarheid

De Week van de Waarheid

De dorpsraad Viversel heeft aan de gemeente gevraagd om bij de werken in de Terlaemenlaan het bord 'Bolderberg' terug in Bolderberg te plaatsen. Enkele jaren geleden stak al eens een grensconflict tussen Viversel en Bolderberg de kop op. De stamhoofden van beide dorpen hadden toen bij een vredespijp een compromis bereikt over de plaats waar de grens liep. Maar ondertussen is het blijkbaar opnieuw onduidelijk waar die grenzen liggen. Dat de gemeente maar snel ingrijpt om een nieuw Nagorno-Karabach in de voortuin van kasteel Terlaemen te vermijden.

Vorige keer is het nog vreedzaam opgelost, maar deze keer zou het wel eens uit de hand kunnen lopen en mag Bolderberg zich aan een vijandige invasie vanuit Viversel verwachten. Vergezocht zegt u? Heeft dan niemand door dat ze in Viversel al meer dan 40 jaar een invasie van Bolderberg voorbereiden? Onder de codenaam ‘Sacramentsprocessie’ houden ze een jaarlijkse oefening. De Viverselianen marcheren dan door de straten georganiseerd in verschillende divisies. Meestal under cover eenheden maar er zitten dus ook krijgers en ruiters tussen. En als finale bestormen ze de Sacramentsberg, een oefenterrein afgespiegeld van de Bolderberg.

Als het conflict echt uitbarst, zullen de troepen van Viversel de Bolderberg overtrekken, net zoals Hannibal twee eeuwen voor Christus met zijn olifantenleger, met duizenden paarden en muilelzels, de Alpen overstak richting Italië. Bolderberg is bij deze verwittigd en kan maar best de algemene mobilisatie afkondigen. En als het tot een clash komt, kunnen ze nog altijd proberen de blauwhelmen vanuit Boekt te laten tussenkomen om de strijdende partijen te scheiden. Als dat tenminste zelf geen bezettingsleger wordt, want het bord 'Boekt' staat ook niet zo ver verwijderd. (Rik D. dorpsfilosoof)
67841