Circuit pakt uit met volledig elektrisch weekend

Circuit pakt uit met volledig elektrisch weekend

Op 8, 9 en 10 juli ontvangt Circuit Zolder het eerste volledig elektrische autosportevenement uit zijn geschiedenis, gekoppeld aan een salon voor elektrische wagens. Bovenaan de affiche staat de Belgische manche van de FIA ETCR, de competitie voor elektrische toerwagens, maar ook de elektrische eenzitters van de ERA Series Europe 2022 zullen voor spektakel zorgen. Tijdens het raceweekend kan het publiek ook kennismaken met de elektrische auto’s die vandaag op onze wegen te zien zijn, want heel wat constructeurs zullen drie dagen lang hun auto’s in de kijker zetten. 

De FIA ETCR telt dit seizoen zeven meetings en voor de vijfde afspraak komt de World Cup naar ons land.
Xavier Gavory, Directeur FIA ETCR: “De FIA ETCR is vorig seizoen gestart als Pure ETCR en het is een competitie voor elektrische toerwagens, waarin afgelopen seizoen Hyundai, Cupra en Alfa Romeo actief waren. Voor ons is het FIA ETCR een showcase om te bewijzen dat elektrische auto’s perfect voor autosport geschikt zijn en wij willen het brede publiek laten zien tot wat deze auto’s in staat zijn.  Wij komen ook niet toevallig naar Circuit Zolder, want met de aanwezigheid van zonnepanelen en windmolens maakt Circuit Zolder ook de brug naar morgen.”

Limburgse basis

Ook de ERA Series Europe 2022 zal dus op Circuit Zolder racen en die serie heeft zijn thuisbasis in Limburg. 
Dieter Vanswijgenhove, Technisch en Business Directeur: “Onze wagens sluiten aan bij de bekende formules van vandaag, maar dan niet met een verbrandingsmotor, maar wel met een elektromotor van 130 kW of 165 à 170 pk, voor een gewicht van 690 kilogram, rijder inbegrepen. Het format is klassiek, met vrije trainingen en twee kwalificaties gevolgd door twee sprintraces van 20 minuten. Onze kalender telt vijf meetings, vijfmaal in het kader van de FIA ETCR en dus doen wij ook ons thuiscircuit Circuit Zolder aan, daar waar de wagen ontwikkeld is. ERA is een Limburgs bedrijf, met in zijn rangen ook Rudi Penders. Wij werken overigens ook nauw met de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen samen, wat het Vlaamse karakter van deze serie nog versterkt.”   72394