Het weer in Heusden-Zolder

Buien met kans op onweer

Koude bovenluchten in combinatie met aanvoer van vochtige zeelucht, geven geen goede vooruitzichten op korte termijn. De atmosfeer is onstabiel en buien komen gemakkelijk tot ontwikkeling, eventueel met onweer. Op lange termijn blijft een zonale stroming intact en is er niet dadelijk een weersverbetering aan de orde. In de tweede week van augustus lijkt het wel droger te worden.

Vrijdag (30/07) is het langere tijd droog met een afwisseling van wolken en opklaringen. Na de middag zijn er meer wolken en komen er enkele buien vanuit het westen opzetten. De maxima liggen rond 23 graden en er staat een meest matige zuidwestenwind met windstoten tot 60 km/u.

Zaterdag (31/07) is de atmosfeer erg onstabiel. Deze laatste dag van de maand sluiten we af met regenbuien en lokaal onweer. Het kwik presteert ondermaats bij slechts 20 graden en er staat een voelbare wind.

Zondag (01/08) wisselen wolken en zon elkaar in vlug tempo af. In de ochtend is het meestal droog. Later komen er nagenoeg overal buien tot stand met kans op onweer. In de avond wordt het terug droger. Matige wind en maxima rond 19 graden. 

Maandag (02/08) presteert het kwik opnieuw bedroevend met slechts 19 graden. Er vallen een aantal buien, afgewisseld door drogere perioden. Vaak is het wel droog met ook wat zon.

Dinsdag (03/08) komt een storing vanuit het zuidwesten opzetten met veel wolken. Af en toe kan er een drupje regen vallen, maar vaak is het ook droog. Het kwik komt  niet hoger dan 20 graden. 

De volgende dagen blijft een zonale luchtstroming in stand. Hierbij houdt het wisselvallige weer aan met vrijwel iedere dag buien of regen. Bovendien blijft het ook eerder fris. Pas in de tweede week van augustus lijkt het droger te worden met meer zon.


(Michel Nulens – Meteoservices)70251