Bibliotheek wordt hotspot van de Warmste Week

Bibliotheek wordt hotspot van de Warmste Week

De bibliotheek van Heusden-Zolder gooit zich dit najaar volop in de Warmste Week met heel wat activiteiten. De lagere scholen zijn vandaag alvast gestart met ‘Lees je 1 7 warm’. Alle kinderen lezen vanaf nu tot eind november zoveel mogelijk boeken voor het goede doel van de bib of een zelfgekozen goed doel.  Alleen is het goede doel van de bib nog niet bekend.

Kiezen

Dat doel moeten de lezers en bezoekers zelf kiezen uit de lijst van de Warmste Week. Stop je nominatie  ten laatste op 5 oktober in de speciale brievenbus in de bib of mail naar bibliotheek[!]heusden-zolder met als onderwerp ‘goed doel’. Maandag 7 oktober wordt het uitverkoren doel bekendgemaakt.

Veel activiteiten

Nu al heeft de bib een hele rist activiteiten klaar. In oktober is er een workshop handlettering om je eigen wenskaart te ontwerpen. Met de ontwerpen worden echte wenskaarten gemaakt en verkocht in de eindejaarsperiode. Tijdens de Week van de Smaak neemt Madam Bakster je mee in de wereld van vegan desserts of geniet je van een kunsttentoonstelling met een vegetarische openingsreceptie. Laurens de Meyer stelt de vraag of er nog vlees moet zijn en tijdens Woensdag Bibdag versieren en smullen de allerkleinsten van cupcakes. In de voorleesweek, op 22 en 23 november, kunnen kinderen van het 1ste tot en met het 3de leerjaar meedoen aan een ‘Sleep-in-de-bib’. Als deelnameprijs wordt er een vrije bijdrage gevraagd voor het goede doel.
Warmste Week48120