Back Home: de nieuwe CD van Left Hand Georges

Back Home: de nieuwe CD van Left Hand Georges

Georges Veltjen - alias Left Hand Georges - heeft een nieuwe CD klaar: Back Home. De Heusdense artiest heeft ondertussen al heel wat platen uitgebracht, maar de vorige was alweer wat jaren geleden. "Ik laat me niet vastpinnen op een CD om de zoveel jaren. Ik breng een nieuwe plaat uit als ik klaar ben met mijn nummers, net zoals ik trouw blijf aan mijn genre, dat je kunt omschrijven als Americana, een soort folk dat je vooral in Amerika veel hoort."

' Back Home' slaat eigenlijk op de thuiskomst van Georges, die enkele decennia in Portugal verbleef en daarna met zijn zwerfwagen ook nog 12 landen in Zuid-Oost Europa doorkruiste. Daar schilderde hij en nam deel aan enkele grote tentoonstellingen. Maar hij deed er ook de inspiratie op voor zijn songs. "Alle nummers op de CD zijn mijn verhalen, waarvoor ik onderweg de inspiratie opdeed. Ze bevatten telkens iets goeds, maar ook een stukje maatschappijkritiek."

Amerika

Het zijn allemaal erg sfeervolle nummers geworden, mooi muzikaal ingekleed ook. Georges schreef de nummers allemaal zelf, ook de arrangementen, waarvoor Yvon Steegmans bijsprong. Op de CD zingt Left Hand Georges, hij speelt gitaren en harmonica, Yvon Steegmans speelt gitaar en neemt de backing vocals voor zijn rekening, Bert Peyffers zorgde voor de bas, mandoline en percussie.

Ook deze keer is het album uitgebracht door de Nederlandse platenfirma Marista. Daar kan de CD ook besteld worden, maar ook bij Georges zelf die ondertussen een vaste stek in Zolder heeft (0485 47 68 50), ook beschikbaar op Itunes en Spotify. Ook in platenzaak Pick-Up ligt de CD ondertussen. Georges is ondertussen al gecontacteerd door een Amerikaans radiostation dat geïnteresseerd was. Zelf heeft hij misschien nog 100 nummers achter de hand, maar een volgende CD zal niet voor meteen zijn. Nu ligt immers weer heel wat schilderwerk te wachten.39529