Andres Romero ontvangt Ryan Paris

Andres Romero ontvangt Ryan Paris

Hoewel Andres Romero tegenwoordig zelf als muzikant minder in de spotlights staat, is hij nog steeds een grote naam in de muziekbusiness. Tegenwoordig heeft de Heusdenaar een opnamestudio in Koersel - waar hij ook woont - en daar had hij vanavond niemand minder dan Ryan Paris (links) te gast voor opnamen. De Italiaanse zanger Ryan Paris had in 1983 een wereldhit met La Dolce Vita. Andres Romero werd in 1960 geboren in het Spaanse Ripoli, 40 km van Andorra. Vader zou naar Australië emigreren. Alles was geregeld maar de dag van het vertrek versliep hij zich. Vliegtuig en dromen weg. Dan is het gezin Romero via een tussenhalte in Duitsland naar ons land gekomen waar ze in de Schansstraat woonden. Andres was al jong verknocht aan de muziek en volgde zes jaar accordeonles.

Click Clack


In 1975 richtte hij samen met broer Paco en vier anderen 'Los Muchachos' op. Op zijn 19de kwam hij bij de Zolderse groep Click Clack terecht, 4,5 jaar lang deed hij met hen zowat alle podia van België en scoorde enkele hits. Na zijn huwelijk in '84 ging hij zich meer een meer toespitsen op componeren. Bij Han Meyer, manager van heel wat Nederlandse hitmachines, deed hij enorm veel ervaring op. "Mijn eerste langspeler Far Away met Patrick Claesen - onder de naam 'Sonatra' - scoorde vooral in Spanje. In 1989 ben ik op de mijn van Zolder weggegaan en heb mijn eigen studio uitgebouwd. In Nederland heb ik twee jaar lang gewerkt met Bolland & Bolland, Jaap Eggermond en Jon Sonneveld, ik schreef ook de muziek voor 'Ter land, ter zee en in de lucht'. 2 Fabiola heeft bij ons in de studio heel wat hits opgenomen, in 1993 brachten ze als Leopold 3 hun laatste album uit, goed voor goud in Vlaanderen."

Huisstudio

Andres tekende ook mee voor het succes van Nunca, het volgende project van Pat Claesen. Zijn werk voor Bonzai Records levert hem hits in zowat heel de wereld met als absolute klapper 'After Today'. En nu nog passeren vele binnen- en buitenlandse artiesten in zijn studio: Jimmy Frey, Denise van Boney M. , Viola Wills, Pim Koopman en dus Ryan Paris. "Ik ben ook vaak op reis op zoek naar nieuw talent of nieuwe producties, vaak in Rusland." Tegenwoordig heeft Andres zijn studio bij zijn woning in Koersel. "'t Heeft voor- en nadelen. Je bent een stuk slaaf van je werk, maar je kunt ook aan iets doorwerken tot het af is." http://www.discogs.com/artist/Andres+Romero 2308