15 jaar tot uw dienst in Heusden-Zolder

15 jaar tot uw dienst in Heusden-Zolder

Vandaag bestaat de Internetgazet Heusden-Zolder precies 15 jaar. 15 jaar, dat betekent 5.478 dagen nieuws uit Heusden-Zolder, zonder onderbreking, ook op feestdagen en tijdens vakanties. In die periode publiceerden we 76.700 grote en kleine bijdragen, onze fotografen leverden meer dan 200.000 foto's, onze weerman Michel zorgt voor zon en wolken en Richie creëerde 1.000 cartoons en limericks. En ondanks alle vrijwilligerswerk kost koken meer dan ooit geld. Onze trouwe adverteerders – gesteund door onze creatieve bannerontwerper - laten ons ook in crisisperioden niet in de steek en maken het mogelijk om u dagelijks het nieuws gratis aan te bieden. Onze dank aan allen.

In de voorbije 15 jaar telden we - tot vanmorgen - 19.530.633 bezoeken, goed voor zowat 50 miljoen pageviews. Het zijn natuurlijk maar statistieken. Achter de cijfers gaan grote en kleine nieuwtjes schuil, vrolijk en droevig nieuws, euforie en drama, ...  Vergeet niet dat elk groot of klein bericht over mensen gaat. Enkele regels in het nieuws betekenen voor sommigen dat heel hun leven overhoop wordt gegooid: door een overlijden, een brand, een misdaad, ... maar evengoed kunnen ouders of grootouders gigantisch trots door het leven gaan door een prestatie van hun kind of kleinkind, kan een bekroning een  atleet of artiest een definitieve wending geven aan zijn carrière, ...  

Soms kunnen we ook een klankbord vormen voor wie niet gehoord wordt, of een kritikaster zijn voor wie niet wil horen. Maar we behoeden ons ervoor niet helemaal ondergedompeld te worden in de azijnfabriek die voortdurend borrelt in de sociale media. En dat we af en toe de wind van voor krijgen van wie sommige zaken liever niet ziet verschijnen, of die het niet met ons eens is ... ook dat hoort er allemaal bij. En we weten het, meer en beter kan altijd, maar de beschikbare tijd is niet onbeperkt. 

De voorbije 15 jaren waren zeker een boeiende periode in Heusden-Zolder, en ook al verandert alles in een ijltempo, in de komende periode zal het niet anders zijn. Mogen we u dan ook nog dagelijks gezelschap houden?
Dirk Reynders - Internetgazet Heusden-Zolder76831