Het weer in Heusden-Zolder

Zomerse temperaturen

De invloed van het hogedrukgebied dat zich uitstrekt van de Azoren, via de Noordzee tot de Scandinavische landen vertaalt zich in droog, zonnig en warm weer met zomerse temperaturen. De volgende dagen kan af en toe een erg verzwakte storing onze streken bereiken met wat meer wolkenvelden, maar het blijft overwegend droog. Na het weekend kan het kwik lokaal tropische waarden bereiken.

Dinsdag (08/06) is het flink zonnig in de ochtend. Nadien komen er stapelwolken opzetten. Er bestaat daarbij slechts een kleine kans op een enkele bui. Meestal blijft het dus droog en het wordt zomers warm bij maxima rond 25 graden.

Woensdag (09/06) schuiven er enkele hogere wolkenvelden in de ochtend over onze streken van west naar oost. Nadien wordt het flink zonnig en zijn de wolken beduidend in de minderheid. De zonnepanelen kunnen dan overuren maken, als ze niet uitvallen tenminste. Bij een zwak tot soms matig briesje uit het westen bereiken de maxima zomerse waarden met 25 of 26 graden. 

Donderdag (10/06) is het zonnig in de ochtend met nauwelijks wolken. Later ontstaan er verspreid stapelwolken, maar de zon blijft flink aanwezig. Het kwik loopt op tot gemiddeld 27 graden en de wind waait zwak tot matig uit het westen.

Vrijdag (11/06) zorgt een verzwakte storing voor meer wolken. Vooral na de middag en in de avond is het bij momenten zwaar bewolkt. Het blijft overwegend droog en het wordt opnieuw erg warm bij gemiddeld 27 of 28 graden. 

In het weekend is er tijdelijk meer bewolking, maar het blijf droog en de temperaturen houden zomerse waarden bij gemiddeld 26 of 27 graden. Zondag is er meer ruimte voor de zon. Na het weekend is de zon uitgebreider aanwezig in het weerbeeld en kan het kwik mogelijk lokaal de tropische grens van 30 graden bereiken.


(Michel Nulens – Meteoservices)69705