Het weer in Heusden-Zolder

Het wordt opnieuw warmer

Een hogedrukgebied strekt zicht uit van de Atlantische Oceaan, via het Verenigd Koninkrijk tot de lage landen. Daarbij overheerst een noordelijke stroming met aanvoer van een aantal wolkenvelden, maar vaak ook met veel zon. De aangevoerde lucht is eerst nog vrij fris, maar de volgende dagen ruimt de wind naar het noordoosten en bereikt warmere en drogere lucht onze streken.

Dinsdag (23/05) maken wolkenvelden na de middag plaats voor steeds meer zon. Tegen de avond wordt het zelfs vrij zonnig. Bij een matige noordelijke wind komt het kwik niet hoger dan een graad of 17.

Woensdag (24/05) is het flink zonnig in de ochtend, maar het is wel koud bij minima rond 5 graden. Daarna wisselen zonnige perioden en stapelwolken elkaar af. Het blijft meestal droog, maar de wolken kunnen bij momenten wel in de meerderheid zijn, waardoor de indruk toch wel zwaarbewolkt is. Er staat een zwakke en later meestal matige noordenwind, die het kwik op een bescheiden 17 graden laat uitkomen.

Donderdag (25/05) is het zonnig in de ochtend met slechts enkele wolken. Daarna ontwikkelen stapelwolken zich en die kunnen bij momenten erg talrijk worden. De zon is echter ook nog geregeld van de partij. Het wordt wat warmer bij 19 graden, maar de noordoostenwind spant wel aan tot matig.

Vrijdag (26/05) overheerst de zon het weerbeeld en zijn er nauwelijks of slechts enkele wolken. Er staat een matige noordoostenwind, die de temperaturen wat tempert. De maxima liggen rond 17 graden.

In het weekend is er veel zon en het kwik komt wat hoger uit bij 20 graden of zelfs iets meer. Wel staat er nog een matige noordoosten tot noordenwind. Ook na het weekend blijft het vrij warm, al zijn er wat meer wolken.Michel Nulens – Buienradar77586