Het weer in Heusden-Zolder

Aanhoudend rustig winterweer

Door de invloeden van hogedrukgebieden is de atmosfeer erg rustig en komt er nauwelijks beweging voor. Bovendien is er veel vochtigheid aanwezig in de onderste lagen, die slechts traag of lokaal zelfs niet opgelost geraakt. Na de doortocht van een zwakke storing op zondag, zal een nieuw hogedrukgebied het weerbeeld in onze streken domineren. De kans op zonneschijn wordt dan wel groter.

Zaterdag (15/01) is het grijs in de ochtend met nevel, mist en veel lage wolken. Een drupje motregen is soms mogelijk. De weercomputers berekenen dat na de middag de zon steeds meer tevoorschijn kan komen. Echter, zeer lokaal kan de mist aanwezig blijven. De maxima liggen rond 5 graden en er is nauwelijks wind.

Zondag (16/01) zorgt een zwakke storing voor veel wolken. Af en toe valt er wat lichte regen of motregen, maar er zijn ook langere droge perioden en er wordt niet erg veel neerslag verwacht. Het wordt een graadje zachter.

Maandag (17/01) stijgt de luchtdruk opnieuw. Na wat nevel, mist en wolkenvelden in de ochtend, zou de zon reeds voor de middag moeten kunnen doorbreken. Na de middag zijn er dan flinke zonnige perioden. Bij weinig wind liggen de maxima rond 7 graden.

Dinsdag (18/01) is het koud in de ochtend met temperaturen rond het vriespunt. Nadien duwt de zon het kwik richting een graad of 5. Later op de dag komen er meer wolken opzetten vanuit het westen, maar het blijft droog.

De volgende dagen overheersen wolken vaak het weerbeeld en een lokaal drupje regen is niet uitgesloten Meestal is het echter droog en soms is er ook wat zon. De maxima liggen meestal rond een graad of 6.Michel Nulens – Weerblog71911