Wegen en Verkeer tegen aansluiting Muiten Berg

Wegen en Verkeer tegen aansluiting Muiten Berg

De hele voetweg 70 tussen de Teutenweg en de Koolmijnlaan wordt afgeschaft. Die staat nog in de Atlas der Buurtwegen, maar is in feite al verdwenen omdat er twee gebouwen en het treinspoor op liggen. De afschaffing past in de ontwikkeling van het project De Muiten Berg met grote handelszaken. Daar komen nog wel 2 nieuwe doorsteken vanuit de Schansstraat. De CD&V was tegen omdat er in de wegenis geen voet- en fietspaden zijn voorzien. Ook Wegen en Verkeer heeft bezwaar ingediend tegen de aansluiting die gepland is op de Koolmijnlaan, Sonja Claes wees erop dat nochtans de medewerking van Wegen en Verkeer nodig is voor de aansluiting op die weg.

Ook Bruno Buyse (onafh) vond het onbegrijpelijk dat zo licht met de bezwaren wordt omgesprongen en hij waarschuwde dat nog een aantal eigenaars in de buurt in beroep zullen gaan, omdat hun grond sterk in waarde zal dalen. Ook namens N-VA zei Simonne Janssens-Vanoppen verbaasd te zijn hoe minimalistisch het bestuur omgaat met de bezwaren, vooral dan die van Wegen en Verkeer.

Schepen Lode Schops (GOED) zei dat Wegen en Verkeer eerst wel een gunstig advies had gegeven aan de socio-economische vergunning voor de uitbreiding van de handel en dat het niet van consequentie getuigt om dan voor de aansluiting bij de Koolmijnlaan tegen te zijn. "De ondersteek van de brug is destijds precies gemaakt om deze aansluiting mogelijk te maken. We proberen meer en meer grote winkels via hun parkings naar een gemeenschappelijke uitgang te bewegen, precies om aansluitingsproblemen op de Koolmijnlaan te voorkomen." Volgens Sonja Claes kloppen de verhoudingen tussen de bebouwde oppervlakte, de parking, de wegen en de aansluiting niet. Bruno Buyse probeerde nog even te argumenteren dat het dossier veel te snel wordt afgehaspeld en dat het nu niet rijp is voor uitvoering. Meerderheid tegen oppositie werd het punt goedgekeurd.39188