Weekend vol cyclocross in Eversel

Weekend vol cyclocross in Eversel

Eversel staat weer het hele weekend in het teken van het veldrijden want zaterdag en zondag organiseert wielerclub Berg-Op-Eversel de Bèr Sjap cyclocross. Zaterdag komen de jeugdwielrenners aan de start: miniemen en aspiranten van 8 tot 14 jaar. De eerste start is om 10 uur, de laatste om 15 uur.

Zondag is het de beurt aan de amateurs en masters, nieuwelingen, junioren, beloften en eliten zonder contract. De eerste wedstrijd start om 11 uur, de laatste om 16 uur. Nieuw dit jaar is een aparte reeks voor de dames om 13 uur, die telt mee voor het regelmatigheidscriterium De Moedige Veldrijder. Ook wordt zondag gestreden om de Limburgse kampioenentruien bij de beloften, eliten zonder contract en dames. Volgens de organisatoren zullen de plaatselijke renners Michael Bervoets en Sieën Veestraeten aan de start zijn en wellicht ook Belgisch kampioen Thibeau Nijs.

Alles speelt zich af in de buurt van manège Hemelrijk, mocht het nodig zijn kun je de renners aan het werk zien vanuit een grote, verwarmde tent. Inwoners van Heusden-Zolder mogen er gratis in. (foto Marcel Gybels)35931