Het weer in Heusden-Zolder

Toenemende neerslagkans

We komen in een wisselvallige periode terecht, waarbij storingen tot over onze streken kunnen dringen. Eerst is de neerslag beperkt tot wat gedruppel, maar de volgende dagen zijn er buien en is er kans op onweer. Vanaf zondag volgen er opnieuw enkele droge dagen.

Woensdag (10/07) neemt de bewolking gestaag toe vanuit het westen. Vanaf de middag kan er periodiek wat lichte regen of motregen vallen, evenwel afgewisseld met drogere perioden. De maxima liggen rond 22 graden. Er staat een zwakke tot matige wind uit het westen tot het zuidwesten.

Donderdag (11/07) is het vaak zwaar bewolkt en er kunnen lokaal enkele regenbuien vallen. Daarbij bestaat een kleine kans op onweer. Het kwik bereikt 24 graden bij een matige westenw

Vrijdag (12/07)  vallen er geregeld buien. De kans op onweer is behoorlijk groot. Later in de namiddag wordt het droger vanuit het noordwesten. De maxima liggen rond 22 graden en er staat een matige wind uit het westen tot het noordwesten. 

Zaterdag (13/07)  is de atmosfeer opnieuw erg onstabiel met vooral in de namiddag een aantal buien. Ook dan is er kans op lokaal onweer. De maxima liggen rond 22 graden. 

Zondag (14/07)  wordt een droge dag. In de ochtend is er kans op lokaal mist en lage bewolking. Nadien volgen er opklaringen, die vooral na de middag breder worden. Maxima rond 22 graden. 

Na het weekend volgen nog enkele droge dagen met ook wat zon en maxima die wat hoger uitkomen. In het tweede deel van de week is een zomerse 25 graden mogelijk, maar de buienkans neemt opnieuw toe.


 
(Michel Nulens – Meteoservices)47375