Het weer in Heusden-Zolder

Stevige buien

In een strakke noordwestelijke hoogtestroming wordt aanhoudend vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken gestuurd. Alvast tot en met het weekend blijven de neerslagkansen bijzonder hoog. Op korte termijn staat er ook een strakke wind met stevige rukwinden. Na het weekend bouwt een hogedrukgebied vanuit het westen op over onze streken en lijkt er een einde te komen aan het wisselvallige en natte weer.
Woensdag (13/03) trekken stevige regenbuien over onze streken met kans op onweer en hagel, vooral in de namiddag. De maxima liggen rond 8 graden en er staat een krachtige wind met windstoten tot 70 of 75 km/u.
Donderdag (14/03) wordt het grijs met perioden van soms intense regenval. Na de middag gaat de regen over in buien, afgewisseld door opklaringen. Maxima rond 11 graden en veel wind met rukwinden tot 70 km/u.
Vrijdag (15/03) komt er in de loop van de ochtend regen opzetten. Het blijft nadien regenachtig bij maxima rond 13 graden. Er is opnieuw veel wind met rukwinden tot 70 km/u.
Zaterdag is het droger, maar op zondag wordt er opnieuw neerslag verwacht. Na nog enkele buien op maandag, lijkt er vanaf dinsdag een einde te komen aan het natte en wisselvallige weer. (Michel Nulens - Meteoservices)45096