Sportraad bekijkt events en infrastructuur

Sportraad bekijkt events en infrastructuur

Veel volk vanavond in ZLDR Luchtfabriek voor de algemene vergadering van de sportraad. Het was de eerste algemene vergadering sinds de installatie van de nieuwe bestuursploeg en dus ook het eerste optreden van Lode Schops als schepen van sport. Hij deed een oproep tot samenwerking die tot een grotere tevredenheid van iedereen moet leiden.

Samenwerking, dat was ook de boodschap van directeur Sven Prybilla van Circuit Zolder. Hij gaf toelichting bij de DTM, het grootste autosportevent in jaren dat weer naar hier komt. Dat wordt een gigantische logistieke operatie waarvoor veel helpende handen nodig zijn. Hij riep de verenigingen op om in groep te komen helpen, met de vrijwilligersvergoedingen kunnen ze dan hun clubkas spijzen. Daarnaast hamerde hij ook op de media-aandacht wereldwijd via tv en internetstreaming. Nog namens het circuit gaf Marc Wauters uitleg bij de nakende Europese (paasweekend) en vooral wereldkampioenschappen BMX (laatste week juli) die weer duizenden rijders en hun gevolg naar Heusden-Zolder zullen brengen. Zij boeken tienduizenden overnachtingen. Hij benadrukte ook dat inwoners van Heusden-Zolder op de beide events gratis binnenmogen.

Sportinfrastructuur

Eerder hadden voorzitter Johan Verhaegen van de sportraad en Tom Baerts van Team Sport een overzicht gegeven van de afgelopen activiteiten en van al hetgeen dit jaar nog op stapel staat in sportief Heusden-Zolder. Hoewel op dit ogenblik nog niet helemaal duidelijk is welke plannen het gemeentebestuur met de adviesraden heeft, willen ze in de sportraad 2.0 ook mensen die een visie en engagement hebben voor de gehele sport in Heusden-Zolder, en niet alleen voor hun vereniging. De subsidiemogelijkheden werden nog eens uit de doeken gedaan een ook de plannen rond sportinfrastructuur zoals de velodroom, de Vriheid-site en de toekomstige sportzaal in Zolder-Centrum. Nog even meegeven dat de sportraad Heusden-Zolder op dit ogenblik 132 aangesloten verenigingen telt.44747