Smurfentaart: uitvinding uit Boekt

Printversie van het berichtMail dit bericht naar een kennis
Dinsdag 13 maart 2018
Smurfentaart: uitvinding uit Boekt
Sinds vandaag staat Heusden-Zolder nog eens extra vermeld op Wikipedia en dat door het Eén-programma Iedereen Beroemd. Wekelijks gaat een reporter op zoek naar de oorsprong van dingen die nog niet in Wikipedia staan om ze vervolgens zelf aan te vullen. Vandaag wilde hij weten waar de smurfentaart vandaan komt. Bij de uitgevers van Ons Bakboek stuurden ze hem door naar Limburg en zo kwam hij in Heusden-Zolder terecht.

Hier stapte hij eerst binnen bij de Heusdense bakkers Schreurs en Theunis, maar hij werd pas echt op weg gezet in De Bloemelingen. Terwijl hij een stuk smurfentaart verorberde met de bewoners, bleek hij te zitten naast de vrouw van bakker Lucien Swinnen uit Boekt, dé uitvinder van de smurfentaart. En dus ging hij zoon Danny opzoeken, die hem het recept verklapte en ook vertelde dat zijn vader de inspiratie haalde tijdens een vakantie in Zwitserland. De slagroom, witte chocolade en bloemsuiker staan dan ook symbool voor sneeuw en de naam smurfen is gegeven omdat op dat ogenblik het Smurfenlied van Vader Abraham populair was. En dus staat nu Danny Swinnen met een smurfentaart op Wikipedia, dankzij Iedereen Beroemd.
Startpagina
Lettergrootte
Felicitaties & wensen
26/11
Voor: KREABO Toneelgroep
Van: Alice en Jacqueline Meynen en cupers
Proficiat aan toneelgroep kreabo uit Boekt bij hun 40 jarig bestaan en hun zeer geslaagd stuk van dit jaar nu Anateuka ook voor al de auteurs het was een fijne avond en dank voor de traktatie in de school Alice en Jacqueline
23/8
Voor: Maria Claes
Van: Jean Peeters
Van harte een gelukkige verjaardag gewenst.
28/5
Voor: Mady Celis
Van: Heidi Eggen
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Maak er een super leuke dag van. 29/05
7/4
Voor: Willy en Simonne Hody-Aerts
Van: Nathalie Hody
op 10 april 2018, zijn jullie 50 jaar getrouwd!! een dikke proficiat !! Nog vele mooie jaren samen!