Het weer in Heusden-Zolder

Regen en buien

Een westcirculatie heerst nog enige tijd over onze streken met wisselvallig weer en hoge neerslagkansen. Bovendien is de aangevoerde lucht eerder fris, waarbij de maxima iets onder de normale waarden liggen. Op de lange termijn bouwt een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren over onze regio. Het wordt droger, zonniger en vooral ook warmer.

Woensdag (14/08) komt een storing in de late namiddag en avond opzetten met regen. Voordien is het eerst zonnig, maar de bewolking neemt gestaag toe. De maxima liggen rond 20 graden en de wind waait matig uit het zuiden.

Donderdag (15/08) bevindt een storing zich over onze streken met perioden van regen. Daarbij is er kans op lokaal onweer. Pas later in de namiddag wordt het droog vanuit het westen en volgen er opklaringen. Bij een matige zuidwestenwind komen de maxima uit op 21 graden.

Vrijdag (16/08) zorgt een mobiele wig voor droog weer met geregeld zonneschijn. In de late namiddag en avond neemt de bewolking echter toe vanuit het westen en volgende nacht gaat het regenen. De maxima liggen rond 21 graden en de wind waait matig uit het zuidwesten.

Zaterdag (17/08) meldt zich een volgende storing met veel wolken en perioden van regen of buien. Een donderslag is niet uitgesloten. Vrijwel de hele dag en avond zijn er perioden met regen. De maxima liggen rond 21 graden en de wind waait matig uit een zuidelijke sector.

Zondag (18/08) staat er tijdelijk veel wind in de ochtend, nadien wordt het rustiger. De eerste helft van de dag is er kans op een bui. Na de middag blijft het droog en er is ook meer zon. De maxima komen uit op 22 graden.

Na het weekend stijgt de luchtdruk en de neerslagkansen nemen beduidend af. Er is meer ruimte voor de zon en het kwik kan wat hoger klimmen bij maxima rond 22 of 23 graden. De wind waait dan meestal zwak.
(Michel Nulens – Meteoservices)47713