RC 9 Ladies strijdend ten onder in Luxemburg

In het rugby hebben de dames van RC9 Heusden-Zolder vandaag al meteen hun verste verplaatsing van het seizoen gemaakt: Walferdange in Luxemburg, een ritje van 2,5 uur. De bezoeksters moesten lang verdedigen in hun eigen try-zone. 20 minuten lang konden ze Walferdange in bedwang houden, maar toen scoorde de thuisploeg na een mooie actie de eerste 7 punten. Net voor de rust kon RC 9 met een snelle penalty en mooi samenspel een try maken, zo stond het 7-5. Begin de tweede helft ging gelijk op maar de thuisploeg kreeg een penalty-try. Dat was de wake-up call voor de bezoeksters die zelfs met 14 bleven domineren maar de tijd bleek iets te kort. Met een 14-10 begonnen ze met opgeheven hoofd aan de terugreis.