Het weer: dooi in zicht maar ...

De volgende dagen komt er een krachtige kern van hogedruk ten westen van Ierland liggen. Hierbij wordt de luchtstroming noordwest. De aangevoerde lucht is milder en vooral ook vochtiger. De temperaturen komen na het weekend wat hoger uit, maar de neerslagkansen nemen ook toe. Het kan daarbij wel eens gevaarlijk worden als er neerslag op een nog bevroren ondergrond valt.
Vandaag is het flink zonnig, maar erg koud bij maxima rond -3 of -4 graden. Het blijft evenwel de hele dag droog.
Morgen maakt de zon opnieuw haar opwachting. Na een bitterkoude nacht bij minima van -11 graden wordt het niet warmer dan -5 graden. In de namiddag komt er stilaan wat meer bewolking opzetten.
Zondag komt het kwik rond of net boven het vriespunt te liggen. De bewolking neemt echter gestaag toe en na de middag volgt er sneeuw of regen en sneeuw gemengd. Hierbij is er kans op ijzelvorming en kunnen de wegen spekglad worden.
Maandag liggen de maxima rond 4 graden. Er staat echter een matige noordwestenwind en wolken domineren. Daarbij valt er van tijd tot tijd regen en sneeuw of regen. De ondergrond kan nog bevroren zijn, waarbij er nog steeds gevaar bestaat voor ijzelvorming.
Dinsdag komt het kwik opnieuw enkele graden boven het vriespunt uit. Er valt echter geregeld neerslag. Dat is meestal regen, maar af en toe zijn er ook sneeuwvlokken mogelijk. Vooral in de ochtend kan het erg glad zijn. Er staat een gure noordenwind.
De tweede helft van de week verloopt erg wisselvallig met geregeld regen of buien, die soms een winters karakter hebben. Overdag kan het kwik geleidelijk aan richting 6 graden klimmen, maar tijden de nachten liggen de temperaturen rond het vriespunt. De kans op gladheid blijft bestaan. (Michel Nulens - Meteoservices)9767