Het weer: drogere Kerstmis

Na de doortocht van een storing kan in de loop van zaterdag een hogedrukgebied zijn invloed stilaan laten gelden over onze streken. Zondag verloopt overwegend droog, maar storingen in de nabijheid zorgen voor bewolkte momenten. Na het weekend volgen er enkele dagen met meer zon, maar nadien zijn er opnieuw storingen die het weer zullen bepalen. Voorlopig blijven we nog gespaard van echt winterweer en kunnen we kerstmis veilig doorbrengen, althans wat het weer betreft.
Vandaag is het bewolkt in de vroege ochtend met tijdelijk wat regen. Nadien wordt het echter droog en later is er ook ruimte voor wat zon. De maxima liggen rond 8 graden. In de avond zorgt een zwakke storing voor meer wolken met af en toe een drupje motregen, maar later is het opnieuw droog en de temperaturen blijven net positief, al is er kans op grondvorst.
Morgen is er veel bewolking met af en toe een drupje regen, al is het overwegend droog. Later kan er op kerstdag een opklaring tevoorschijn komen en het is relatief zacht bij 10 graden. Er komt wel een matige wind opzetten.
Maandag stijgt de luchtdruk gestaag en de zon krijgt in de loop van de dag meer ruimte. Bij 10 graden is het zacht voor de tijd van het jaar.
Dinsdag is er opnieuw geregeld zonneschijn, maar het kwik presteert wat minder bij 8 graden. De wind waait zwak uit een zuidelijke sector.
Woensdag is er kans op grondvorst in de ochtend. Nadien laat de zon het kwik klimmen tot 7 graden. Na de middag komt er echter meer bewolking opzetten vanuit het westen.
Donderdag en vrijdag nemen de neerslagkansen toe, maar het weekend lijkt dan wel weer droog te gaan verlopen. Het wordt echter wat kouder en oudejaarsnacht kan het kwik mogelijk tot onder het vriespunt dalen. De situatie wordt evenwel opgevolgd. Fijne Feestdagen. (Michel Nulens - Meteoservices)9388