Het weer: rustig herfstweer

Een hogedrukgebied bouwt stilaan op vanuit het zuidwesten naar onze streken. Aanvankelijk is de lucht nog gestoord, maar in de tweede helft van de week komen we steeds meer onder de invloed van anticyclogenese en staat er rustig herfstweer op het programma. Het weekend zou wel eens erg zonnig kunnen verlopen. De nachten worden echter koud met kans op grondvorst.
Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken en op een drupje motregen na, is het meestal droog. Ook in de namiddag blijft het eerder grijs met nog kans op een lokaal drupje motregen. De maxima liggen rond 17 graden en er is niet al te veel wind.
Morgen domineren wolken het weerbeeld. Aanvankelijk is het meestal droog, maar een storing brengt in de loop van de latere ochtend en middag regen over onze streken. Het wordt iets minder zacht bij 15 graden.
Donderdag is er veel bewolking in de ochtend, maar stilaan volgen er meer opklaringen. Later wordt het zelfs vrij zonnig. Het kwik bereikt 14 graden.
Vrijdag is het vrijwel helder en de zon kan nagenoeg de hele dag het weerbeeld domineren. In de ochtend is het koud bij 2 graden en er is kans op grondvorst. Na de middag kan het kwik oplopen tot 15 graden. Er is nauwelijks wind.
Tijdens het weekend beloven de huidige weerkaarten veel zon en weinig of geen wolken. Overdag wordt het aangenaam zacht bij maxima rond 16 of 17 graden. De nachten verlopen echter koud, waarbij het kwik slechts enkele graden boven het vriespunt uitkomt. Aan de grond kan het licht vriezen. (Michel Nulens - Meteoservices)8757