Het weer: hogedrukinvloeden!

Een uitloper van het hoog der Azoren kan tijdelijk het weerbeeld gunstig bepalen. Alvorens een volgend hogedrukgebied ons weer gaat domineren kan op zondag een storing tijdelijk voor neerslag zorgen. Nadien breekt opnieuw een droge periode aan.
Vandaag maken wolkenvelden in de namiddag steeds meer plaats voor de zon. Op een enkele bui na, is het overwegend droog en de maxima komen uit op zo’n 23 graden.
Morgen is het zonnig en droog bij maxima rond 25 graden. Na de middag zijn er een aantal stapelwolken, maar de kans op een bui is minimaal.
Zondag zorgt een storing voor toenemende wolken met later in de ochtend wat regen of enkele buien. Een donderslag is daarbij mogelijk. Na de middag wordt het geleidelijk aan overal droog. Het kwik stagneert op 21 graden.
Maandag is het zonnig en het kwik klimt al vlug tot boven 20 graden. De maxima komen uiteindelijk uit op een graad of 23. Later zijn er wel wat meer wolken mogelijk.
Dinsdag zorgt een verzwakte storing tijdelijk voor wat meer wolken. Het blijft echter meestal droog en nadien is er opnieuw meer ruimte voor de zon. Maxima rond 21 of 22 graden.
Woensdag is het opnieuw droog en vrij zonnig.
Na een storing op donderdag met enkele buien, kan op het einde van de week warmere lucht onze regio bereiken en gaan de temperaturen richting 25 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)

7667