Het weer: koeler en wisselvallig

Na de doortocht van een storing, wordt in een koelere westelijke luchtstroming onstabiele lucht naar onze streken gestuurd. Het kwik gaat gestaag omlaag en af en toe kan er een bui vallen. In het weekend kiest de wind voor het noordwesten en wordt het nog een fractie kouder.
Vandaag zorgt een storing voor veel wolken met regen en buien die het weerbeeld in de namiddag bepalen. Er is kans op een donderslag. Het kwik kan 24 graden halen.
Morgen wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Een plaatselijke bui is mogelijk, maar meestal blijft het droog bij 22 of 23 graden. Er is niet al te veel wind.
Donderdag lijkt het droog te blijven bij een wisselende bewolking. In de namiddag zou de zon meer ruimte moeten krijgen. De maxima liggen rond 20 graden.
Vrijdag is het tijdens de dagperiode meestal droog en er zijn opklaringen. In de avond en nacht neemt de kans op een bui toe. De maxima liggen rond 21 graden.
Tijdens het weekend brengt een noordwestelijke en later noordelijke wind koelere lucht met zich mee, waarbij de maxima op 17 graden uitkomen. Zaterdag verloopt droog, maar zondag is de buienkans erg hoog. Ook na het weekend blijft het nog koel en wisselvallig.(Michel Nulens - Meteoservices)
7597