Het weer: rustig weekend

Na de overvloedige regen op vrijdag met op veel plaatsen wateroverlast, wordt het rustiger in het weekend wat de neerslag betreft. Een zwakke uitloper van een hogedrukgebied nabij IJsland kan het weerbeeld zo goed als droog houden. Er wordt echter wel wat koelere lucht aangevoerd. Na het weekend kan de temperatuur opnieuw flink klimmen, maar op het einde van de week zijn er ook opnieuw buien mogelijk.
Vandaag schuift een complex laagdrukgebied met storingen over de provincie en zorgt voor flink wat neerslag. De modellen voorzien lokaal tussen 25 en 30 mm neerslag op korte tijd. Er is echter ook kans op onweer en tijdens een onweer kan er zelfs nog meer neerslag vallen. In de loop van de namiddag wordt het droger, al zijn er ook nog steeds af en toe buien, maar die zijn wat minder actief. De maxima liggen rond 21 graden.
Morgen is het rustiger wat de neerslag betreft. Op een enkele bui na of een drupje regen, is het meestal droog. Wolken domineren echter en het is niet zeker of we de zon te zien krijgen. Het kwik komt uit op 22 graden.
Zondag kan de zon doorbreken en dat heeft meteen zijn invloed op het kwik, dat zomerse waarden bereikt met gemiddeld 25 graden.
Maandag is het droog en flink zonnig. Het wordt warm bij maxima rond 26 graden. Er is bovendien weinig wind.
Dinsdag brengt een matige wind uit het noord-noordoosten wat koelere lucht met zich mee. De maxima stagneren op 24 graden, wat overigens nog steeds warm is voor de tijd van het jaar. Het blijft droog met een afwisseling van zon en wolken.
De volgende dagen wordt het opnieuw wat warmer bij 26 graden, maar de kans op enkele buien (eventueel met onweer) neemt toe. (Michel Nulens - Meteoservices)40179