'Schepencollege vond bezwaren speeltuin ongegrond'

'Schepencollege vond bezwaren speeltuin ongegrond'

Volgens Simonne Janssens-Vanoppen had de huidige heisa rond de bouwvergunning voor de binnenspeeltuin kunnen voorkomen worden als het schepencollege eerder naar de bezwaren van de buurtbewoners had geluisterd. "In de aanloop naar de vergunningverlening werden in februari 4 bezwaarschriften ingediend tegen het geplande project. Eén daarvan was ondertekend door 21 mensen onder wie mezelf. Het college oordeelde evenwel dat de bezwaren ongegrond waren en gaf op 26 maart de vergunning, al ontbraken enkele adviezen. Te laat, aldus het college. De inhoud van het bezwaarschrift is nadien als basis gebruikt voor een beroepsprocedure bij de bestendige deputatie."

Volgens Simonne Janssens-Vanoppen hebben de buurtbewoners meerdere elementen om de vergunning aan te vechten. "Enerzijds gaat het over de ruimtelijke draagkracht van de locatie, het aansnijden van een buffergebied, problemen inzake riolering, ... Anderzijds stelt de buurt zich ernstige vragen omtrent mobiliteit en verkeersveiligheid. Zeker nu de Scheperslaan werd heringericht om alle doorgaand verkeer te ontmoedigen. Het gaat niet om het project, wel over de – naar onze mening- verkeerde keuze en moeilijke bereikbaarheid van de locatie," aldus Simonne Janssens-Vanoppen.

Het raadslid benadrukt ook dat de partij waartoe ze behoort niets te maken heeft met deze zaak, maar dat ze hier opkomt in persoonlijke naam en samen met de buurt.39850