Pascal Van Marcke niet te kloppen op 10 Miles

Pascal Van Marcke niet te kloppen op 10 Miles

De jubileumeditie van de ZolderRun mocht er best wezen. De organisatoren kregen - buiten de kids - 268 atleten aan de start. En dat op een dag dat ook de Antwerp Ten Miles wordt gelopen. Het weer zat bovendien deze voormiddag ook nog mee. Er was wat sfeer in de buurt van de aankomst waar zelfs een zanger-gitarist had postgevat. Aan de 3,5 km namen 19 atleten deel, het was dan ook eerder een proevertje voor wie niet echt klaar was om de straffe afstanden te doen. Tim Lemmens uit Gingelom was de snelste voor Saartje Sallaerts en Joshua Ariën.

Voor de andere afstanden gingen de atleten samen van start zodat het zowel voor henzelf als de jury continu opletten geblazen was. Van de 75 lopers over 5,4 km was Thomas Helsen uit Laakdal niet bij te benen, hij had 1'22 voorsprong op Kevin Beusen en 1'32" op Gert Neirinck. Bij de dames won Kim Schutters (Molenstede) voor Laurien Billen en Marleen Reijnkens. Het grootste pak (103 lopers) had ingeschreven voor de 9 km. Favoriet Chris Wouters uit Diest won vrij makkelijk voor Gunnar Dedecker en Leroy Buttiens. Bij de dames overtrof Martine Detrez uit Gons uit deelnemersveld, zij werd gevolgd door Nele Reynders uit Heusden-Zolder en Lindsay Linassi.

En dan was er nog het koninginnennummer, de Ten Miles van Zolder. Van de 71 deelnemers was er met Pascal Van Marcke uit Alken weer een bekende de snelste, hij deed er 01:01:20 over, 22" sneller dan Bert Mensaert en bijna 5 minuten dan Mario Deracourt uit Koersel. Michaela Kondasova uit Dilsen-Stokkem eindigde als eerste dame op de 8ste plaats en bleef Irene Duvivier en Leen Vankrunkelsven voor. (meer foto's)39779