Het weer: warm weekend

Met een zuidelijke luchtstroming wordt warme lucht naar onze streken gestuurd. Aanvankelijk zorgen storingen voor neerslag, maar op het einde van de week stijgt de luchtdruk en blijft het droog. In het weekend bereikt het kwik 20 graden.
Vandaag verlaat een storing in de loop van de ochtend onze streken. Regen maakt daarbij plaats voor droger weer met opklaringen. Later komen er echter buien opzetten die in de latere namiddag kunnen vergezeld worden van een donderslag. Tussendoor is er ook wat zon bij maxima rond 15 graden.
Morgen domineren wolken in de ochtend. Een drupje motregen is mogelijk, maar meestal is het droog. Nadien volgen er opklaringen en is er ook ruimte voor de zon. Het is tijdelijk koeler bij 9 graden.
Vrijdag zorgt een hogedrukgebied voor een nagenoeg wolkeloze hemel. De zon domineert de hele dag het weerbeeld. Na een koude ochtend met mogelijk wat lichte vorst, klimt het kwik tot gemiddeld 17 graden.
Zaterdag is het zonnig en het wordt erg warm bij maxima rond 20 graden. Later ontstaan er enkele onschuldige wolken, maar die hinderen de zon nauwelijks. Tegen de avond komen er wel meer hoge wolkenvelden opzetten.
Zondag wisselen wolken en zon elkaar af. Het blijft droog en het wordt warm bij maxima rond 18 graden. De zuidelijke wind spant aan tot matig.
Na het weekend wordt het minder warm, maar bij maxima rond 14 of 15 graden hebben de temperaturen wel lentewaarden. Het wordt echter wisselvalliger met toenemende neerslagkansen, al is er tussendoor ook plaats voor wat zonneschijn. (Michel Nulens - Meteoservices)39593