Lay-out zonder grafische opsmuk voor printers

Veronique Bartels: van Vlaams Belang naar Open VLD

Dinsdag 13 februari 2018

Een nieuwe verrassing in politiek Heusden-Zolder: Veronique Bartels stapt over van het Vlaams Belang naar Open VLD en wordt in oktober lijsttrekker van Open Heusden-Zolder. Ze wordt later deze week officieel voorgesteld. Veronique Bartels was in het verleden één van de boegbeelden van het Vlaams Belang. Ze zetelde tot de herfst van 2014 in de gemeenteraad - en nam toen ontslag - maar ze zit nog altijd in de provincieraad. Daar heeft ze ondertussen aan de voorzitter en secretaris en haar fractie laten weten dat ze voortaan als onafhankelijke zetelt.

Zelf zegt Bartels dat ze destijds in de politiek stapte om iets te doen aan de onrechtvaardige manier waarop hardwerkende Belgen worden behandeld. Ze wilde het opnemen voor alleenstaande moeders en de jeugd maar kon naar eigen zeggen met het Vlaams Belang niets bereiken omdat die partij altijd geïsoleerd staat. "Alleen voor individuele inwoners heb ik - met de hulp van politici uit andere partijen - wel wat kunnen betekenen." Op plaatselijk vlak blijft ze goede banden onderhouden met fractieleider Jan Jans maar ze vindt dat ze op momenten dat het even moeilijk ging in de provincieraad niet correct is behandeld door de provinciale partijleiding.

Na het wegvallen van Ben Vandeberg als lijsttrekker van Open Heusden-Zolder waren de liberalen op zoek naar een ander kopstuk. En dat aanbod kwam bij Veronique Bartels op het juiste moment. Later deze week geeft Open Heusden-Zolder meer toelichting.