Het weer: vrieskou!

Dankzij de invloed van een hogedrukgebied kan de zon enkele dagen het weerbeeld domineren. Er wordt hierbij koude lucht van polaire oorsprong aangevoerd met algemene vriestemperaturen tijdens de nacht. Op het einde van de week schuift een storing over onze streken met wat sneeuwval. In het weekend wordt het wat zachter, maar het wordt ook wisselvallig.
Vandaag kan de zon het weerbeeld al van in de ochtend domineren. Eerst zijn er wel enkele wolken, maar naarmate de dag vordert verdwijnen de wolken nagenoeg volledig uit het weerbeeld. Na een koude ochtend met minima rond -5 graden komen de maxima uit op een graad of 2.
Morgen is het helder weer en opnieuw kan de zon domineren. Er komen slechts af en toe enkele wolken voor. Ondanks de stralende zon, wordt het niet warmer dan 5 graden.
Vrijdag neemt de bewolking gestaag toe vanuit het westen. Later in de namiddag valt er sneeuw. Erg grote hoeveelheden worden er niet verwacht, maar er is wel kans op een sneeuwtapijtje. De maxima liggen rond 4 graden.
In het weekend kan het kwik oplopen naar 6 graden. Zaterdag is het meestal droog met een wisselende bewolking, maar op zondag valt er tijdelijk regen en sneeuw of regen. Na het weekend houdt het wisselvallige weer aan met kans op regenbuien. (Michel Nulens - Meteoservices)39035