Donors geven Kristine en Steven een nieuw leven

Donors geven Kristine en Steven een nieuw leven

Twee jonge inwoners van Heusden hebben de afgelopen weken in het UZ Leuven een transplantatie ondergaan. Het gaat Kristine Lemmens uit de Poorthoevestraat en Steven Claes van het Sint-Willibrordusplein. Beiden wonen dus in elkaars buurt en troffen elkaar in Gasthuisberg waar ze lotgenoten bleken. Kristien kreeg daar een nieuwe dunne darm, bij Steven werden een nieuwe nier en pancreas ingebracht.

Op dit ogenblik verblijven ze alletwee nog in het ziekenhuis en ze herstellen goed. Ze zijn het personeel van het UZ Leuven dan ook heel dankbaar, maar nog meer hun donoren. Beiden hebben wel heel wat geduld moeten koesteren. Kristine heeft 2,5 jaar op de wachtlijst gestaan, Steven moest zelfs 4,5 jaar wachten. Een lange lijdensweg vol onzekerheid. En dat komt gewoonweg doordat er te weinig donoren zijn. Te weinig mensen laten zich als donor registreren.

Het leven van Steven en Kristine krijgt na de transplantatie een nieuwe wending. Ze hopen dat hun verhaal veel inwoners van Heusden-Zolder aanzet om naar het gemeentehuis te gaan en daar het registratieformulier in te vullen. Het is slechts een kleine formaliteit, en je kunt er mensenlevens mee redden. Doe het liefst zo snel mogelijk, want van uitstel kan afstel komen ... Hier vind je meer info.39018