Het weer: warmere lucht!

Langs de oostelijke flank van een hogedrukgebied met kern nabij Ierland, wordt in een noordwestelijke hoogtestroming, koude lucht van polaire oorsprong naar onze streken gestuurd. Daarbij schuiven storingen over onze regio. De volgende dagen verplaatst de kern van het hoog zich naar de Middellandse Zee en wordt de stroming westelijk en dus vooral ook zachter.
Vandaag komt een storing opzetten vanuit het noordwesten. Daardoor is het al sinds de ochtend aan het regenen. Wat natte sneeuw of regen en sneeuw zijn niet uitgesloten. Straks wordt het zachter bij maxima rond 5 graden.
Morgen zijn storingen dicht in de buurt, maar voldoende verwijderd om geen neerslag te krijgen. Het blijft overwegend droog, maar het is wel bewolkt. Het kwik bereikt 8 graden.
Dinsdag is het zwaar bewolkt tot betrokken, maar de neerslagkansen zijn klein. De temperaturen zijn wel vrij hoog bij gemiddeld 8 graden en er is weinig wind.
Woensdag wordt opnieuw een bewolkte, maar meestal droge dag. De maxima liggen rond 7 graden en de wind spant aan tot matig.
De volgende dagen komen storingen opzetten en de neerslagkansen nemen toe. Het wordt ook stelselmatig terug wat kouder. Aanvankelijk valt er regen, maar op het einde van de week is er kans op winterse neerslag. (Michel Nulens - Meteoservices)38377