Het weer: regen en buien

In koele luchtstromingen vanuit het noordwesten worden storingen en buien naar onze streken gestuurd. Het weekend verloopt in mineur met lage maxima en veel nattigheid. Na het weekend houdt het natte weer aan, maar op het einde van de week lijkt het tij te keren.
Vandaag domineren wolkenvelden het weerbeeld en er komen in de loop van de ochtend buien opzetten. Tussen de buien zijn er evenwel ook droge perioden en later ook enkele opklaringen. Naarmate de namiddag vordert, nemen de buien in aantal af. Maxima rond 15 graden.
Morgen schuift een storing met veel bewolking over onze streken. De zon is de grote afwezige, maar op een drupje motregen na, blijft het vaak droog. Het kwik bereikt 15 graden.
Dinsdag zorgen gestoorde luchtstromingen opnieuw voor veel bewolking. Daarbij valt er gedurende een langere tijd regen. Er staat een matige wind en de maxima liggen rond 16 graden.
Woensdag wordt wat warmere lucht aangevoerd en het kwik kan oplopen tot 17 graden. Het is echter vaak bewolkt, maar wel meestal droog.
Donderdag kan een storing het weerbeeld beïnvloeden met veel bewolking en af en toe wat regen. Later blijft het droog en zijn er enkele opklaringen. De maxima liggen rond 16 graden.
Vrijdag stijgt de luchtdruk en de zon komt tevoorschijn. Daarbij wordt er warmere lucht vanuit het zuiden aangevoerd. Het kwik kan tot 18 graden klimmen.
De weerkaarten voorzien voor het weekend een bijzonder gunstige evolutie. Onder impuls van een hogeluchtdrukgebied zijn de wolken in de minderheid en met een zuidelijk briesje wordt warme lucht aangevoerd. Met flink wat zon zou het kwik wel eens richting 20 graden kunnen klimmen. (Michel Nulens - Meteoservices)35805