Het weer: wisselvallig en fris!

Een omvangrijke depressie over de Noordzee is weerbepalend voor onze streken. De atmosfeer is erg onstabiel en buien kunnen gemakkelijk ontstaan. Bovendien is het ook vrij winderig. Na een rustpauze op zondag, komen er na het weekend opnieuw buien opzetten en is er veel wind.
Morgen geeft de barometer lage waarden aan, wat wil zeggen dat we onder de invloed staan van een depressie. Regen en buien staan daarbij op het programma en zelfs onweer is mogelijk. Het voelt eerder koud aan bij een matige wind uit het westen tot het zuidwesten en maxima die amper 16 of 17 graden bereiken.
Zondag is er even een rustpauze in het weerbeeld. De zon is vooral voor de middag aanwezig en het blijft droog. Na de middag neemt de bewolking toe. Het kwik bereikt 19 graden.
Maandag komt een volgende depressie opzetten met veel wind en een aantal buien. Tussendoor zijn er evenwel opklaringen. De maxima liggen rond 17 graden en er zijn rukwinden mogelijk.
Dinsdag lijkt de ochtend droog te verlopen met een wisselende bewolking. Na de middag komen er enkele buien opzetten. Er staat een matige wind en de maxima liggen rond 17 graden.
De volgende dagen blijft het herfstweer aanhouden met gergeld regen of buien en ook veel wind. De temperaturen zijn ondermaats bij maxima rond 16 graden. Tussen de buien zijn er echter ook wel drogere perioden met soms een streepje zon. (Michel Nulens - Meteoservices)35456