Het weer: zomers!

Onder impuls van een uitloper van het hoog der Azoren, stijgt de luchtdruk in onze streken en krijgt de zon de bovenhand. Bovendien gaat de temperatuur in stijgende lijn. Op donderdag kan een storing echter voor onweersdreiging zorgen, maar het weekend ziet er opnieuw zomers uit.
Vandaag wordt het flink zonnig en het kwik kan oplopen tot 26 graden. De ochtendperiode verloopt fris bij minima rond 10 graden.
Morgen is het zonnig in de ochtend, maar een storing laat de bewolking toenemen. Vooral na de middag is er kans op een plaatselijke onweersbui. Het wordt echter erg warm bij maxima rond 28 graden.
Vrijdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De zon gaat geregeld schuil achter de wolken en het kwik stagneert op gemiddeld 20 graden.
Zaterdag zijn er flinke zonnige perioden, afgewisseld met enkele stapelwolken. Het blijft droog en het wordt aangenaam warm bij 24 graden. De wind waait matig.
Zondag kan de zon het weerbeeld van de vroege ochtend tot de late avond domineren. Bij maxima rond 27 graden, is het zomers warm. De wind waait zwak uit het westen.
Ook na het weekend volgen nog zomerse dagen bij maxima boven 25 graden. Het kan mogelijk zelfs tropisch warm worden. (Michel Nulens - Meteoservices)34590