Smash is klaar voor BK senioren

Smash is klaar voor BK senioren

Op zaterdag 10 juni organiseert Smash het Belgisch kampioenschap badminton voor senioren. Na het BK voor G-badmintonners in 2012 - dat volgend jaar nog eens wordt overgedaan - is het de tweede organisatie van een Belgisch kampioenschap. "We mikken ook nog op een jeugd BK maar daarvoor moeten we ofwel naar De Veen of gewoon wachten op de Velodroom," blikt voorzitter Johan Verhaegen vooruit. Maar nu dus de senioren, een organisatie die na het afhaken van een andere club in de schoot van Smash viel. Daarom valt het ook pas in juni. "Da's een voordeel want we hebben nu geen enkele concurrentie van competities of tornooien. Zo hebben we 87 deelnemers, het grootste aantal ooit," onderstreept Johan.

ornooiverantwoordelijke Ellen Bloemen en de tientallen medewerkers zullen hun handen vol hebben. In het totaal worden 109 wedstrijden gespeeld, in alle reeksen en dat in verschillende leeftijdscategorieën. De klasse 45 is het sterkst vertegenwoordigd. Er zullen in de sporthal van Berkenbos tussen 9 uur 's morgens en (ongeveer) 20 uur in het totaal 25 podia betwist worden. Er gaat ook een hele logistieke operatie aan vooraf. De sporthal wordt vol gelegd met speciale matten, er moeten scheidsrechtersstoelen, borden voor de stand, enz. gehaald worden in Deurne. Gelukkig kan de club daarvoor rekenen op de hulp van het gemeentebestuur.

En ook op sportief vlak is het uitkijken voor Smash, want met Guy Delforge en Marleen Loos telt ze 2 uittredende kampioenen in haar rangen en Rudi Biesmans neemt voor het eerst deel. De club hoopt veel plaatselijke supporters te verwelkomen. Vanavond had in het gemeentehuis alvast de elektronische loting plaats.34461