Crowdfunding voor Marktplein

Crowdfunding voor Marktplein

Vanmorgen is in ZLDR Luchtfabriek het nieuwe toerismeseizoen geopend. Burgemeester Mario Borremans noemde het Mijn-Kracht festival een voorbeeld van samenwerking tussen tientallen organisaties, ondernemers en vrijwilligers. Hij verwees ook naar de herdenking van de sluiting van de mijnen, die dit jaar nog naar boven zal komen, onder meer met de 'Suite voor de Laatste Mijn' op 30 september.

Schepen van cultuur Marleen Hoydonckx had nog een nieuwtje in petto. Als het nieuwe cultuurcentrum opent - najaar 2018 de schouwburg en voorjaar 2019 het hele complex - dan zal ook het Marktplein heraangelegd worden, onder meer met een klein parkje, zitelementen, signalisatie, belichting, ... De Koning Boudewijnstichting zal daarvoor extra middelen geven. Meer nog, op 30 september start daarvoor een crowdfunding, waarbij particulieren en bedrijven fiscaal aftrekbare giften kunnen storten.

Schepen van toerisme Nico Geeraerts wist te vertellen dat vorig jaar 2760 personen in 107 groepen een attractie bezochten in de gemeente. Dit jaar wordt ingezet op meertaligheid , de onthaalfilm wordt aangeboden in het Engels, Frans en Duits. Ook nieuw zijn de rondleidingen met gids in ZLDR Luchtfabriek op zondagnamiddag. Attracties van Heusden-Zolder zijn ook nu meer aanwezig in het aanbod van Dagtoerisme Limburg en de Limburggids. Over Bovy vertelde Nico Geeraerts onder meer dat het CVO een plan tekent voor een nieuwe dierenweide en de academie werkt tegen volgend jaar aan een nieuw sprookjesachtig verhaal. Vanaf 3 juni zal er op Bovy een voorlopige horeca-uitbating zijn. Daarop konden de aanwezigen proeven van de lokale en multiculturele specialiteiten én van het nieuwe Muzeseizoen. Ondertussen deed We Two al meteen de vlam in de pan slaan. Rocco en Arturo zouden in de loop van de dag nog verschillende keren optreden. (meer foto's)33051